Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından bankalar mevduat faizlerini rekor seviyelere çıkardı. Bu gelişme, tasarruf sahiplerini harekete geçirdi. 200 bin lira gibi büyük bir mevduatı bankaya yatırarak ne kadar faiz kazanabileceğinizi merak ediyor musunuz? İşte ayrıntılar..

Son zamanlarda faizlerin artış göstermesi, tasarruf sahiplerini bankalardaki mevduat faizlerini araştırmaya yöneltti. Peki, 200 bin liranın 1 yıllık faiz getirisi ne kadar?

Finans7.com'un haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine yaptığı sunumda mevduat hesaplarının artışını ve kırmızı cari hesapların düşüşünü şu şekilde açıkladı

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

"Mevduat gelişmelerine baktığımızda, ağustos ayında kur korumalı hesaplardan Türk lirası vadeli mevduata geçişi teşvik eden kararlarımızın olumlu sonuçlarını gözlemlemekteyiz. Eylül ayı itibarıyla toplam mevduat artışının öncüsü, belirgin şekilde yükselen Türk lirası mevduat hesapları olmuştur.

Düzenlemeler sonucunda, 22 Eylül itibarıyla son dört haftada KKM bakiyesi 64 milyar TL azalırken, Türk lirası mevduatları 465 milyar TL arttı ve yabancı para mevduatları da 3,2 milyar dolar azaldı."

Peki, 200 bin liranızı mevduata yatırırsanız en yüksek faiz oranını sunan bankadan yıllık ne kadar kazanabilirsiniz?

200 bin lira tutarındaki mevduatınızı bankaya yatırdığınızda, 12 ay sonra faiz getirisi ile birlikte toplamda 305 bin 146 TL'ye ulaşabilirsiniz.