Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla caydırıcılığının çoğalması için harekete geçildi. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kesilen ceza parayla yeterli kalmayacak zararlı ve taklit ürün yapanlar da direkt olarak faaliyetine son verilecek. AK Parti, yeni Ticaret kanun teklifini Meclis gündemine taşımayı planlıyor. Ticaret Bakanlığı'nın üzerinde çalışmış olduğu fahiş fiyatla mücadele yasası, 16 Nisan'da yasama yetkilerine başlayacak olan Meclis'in görüşmeleri arasında olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

BAYRAM SONRASI MECLİS'TE

Bu yasa teklifi doğrultusunda, denetimler, idari para cezaları ve ay sonunda süresi dolacak olan ticari kooperatif kayıt sistem hareketlerinin süresinin ertelenmesi gibi çalışmaları kapsayacak. Fahiş fiyat artışı uygulayan işletmelerin belirli süre kapatılmasını sağlayacak olan yeni yasa teklifinin bir ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na ulaştırılacağı aktarıldı. AK Parti grup yetkilerlinin üzerinde çalışamlar yürüttüğü kanun teklifi, Meclis'in faaliyetlerine başlaması sonrası gündemde yer alacak.

ENFLASYON DOĞRULTUSUNDA DENETİM 

10 maddeden oluşacağı değerlendirilen çalışmada, enflasyonist eğrinin artmasına neden olan fahiş fiyatlara engellere konulacak. Gıda ve hazır giyimde hayat pahalılığı haricinde enflasyona neden olan etmenlerle mücadele kapsamında idari para cezalarının yıllık enflasyon verisi ışığında yükseleceği belirtiliyor. Mevzuata dışı faaliyet yürüten işletmelerin belirli süre kapatılacağını belirleyen çalışma, Meclis'in açılmasından sonra gündeme alınacak kanun teklifleri içerisinde masada konuşacak.