22 bii geçkin apartman ve site, 1.5 milyonun aşkın konut ve 3.5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Apsiyona göre; Ülkemizin genelinde 2023’te aidatlar ortalama yüzde 97 çıkış yaparken il bazında en yüksek ortalama aidatlar şunlar oldu:

- 2 bin 607 lira ile Muğla, 2 bin 483 lira ile İstanbul, 1743 TL ile Ankara, 1512 TL ile İzmir ve 1456 TL ile Gaziantep. Daire başına en düşük aidat ortalamasına sahip il ise 228 TL ile Kırklareli olarak kaydedildi.

-Ardından 309 TL ile Düzce, 316 TL ile Aksaray, 354 TL ile Uşak ve 375 TL ile Kayseri şeklinde rakamlar paylaşıldı.



Söz konusu raporda, İstanbul’daki ilçelere yönelik analizlere de yer verildi. İstanbul’da daire başına aidat ortalaması en yüksek ilçe 5 bin 635 TL ile Beşiktaş olarak belirlenirken, ilk beş ilçeyi Beşiktaş’la birlikte Şişli, Sarıyer, Zeytinburnu ve Bahçelievler yer aldı. Tuzla, Kadıköy, Arnavutköy, Zeytinburnu ve Ataşehir aidat borcunu en düzenli yatıran 5 ilçe olarak sıralandı. İstanbul’da en fazla taşınma Esenyurt, Maltepe, Küçükçekmece, Pendik ve Kadıköy olarak ölçüldü.


Taşınmaların en fazla olduğu iller ise şunlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa oldu.

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları değişti Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları değişti

- İzmir’de daire başına aidat ortalaması en yüksek ilçe 3 bin 761 lira ile Çeşme olduğu öğrenilirken, Çeşme’yi Narlıdere, Bayraklı, Kemalpaşa ve Urla arkasından geldi.

- Ankara’da ise rekor 2 bin 730 lira ile Çankaya’nın olarak belirlendi. Çankaya’yı Gölbaşı, Akyurt, Yenimahalle ve Kahramankazan olarak değerlendirildi.