Torba yasa maddeleri arasında yer alan düzenlemeyle, ev hanımları sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek ve devletten önemli bir prim desteği alacaklar.

Detaylar Netleşiyor: Prim Günü ve Yaş Hesaplaması

SGK Uzmanı Murat Bal, ev hanımlarının emeklilik koşullarıyla ilgili detayları açıkladı. Buna göre, kadınların ilk sigortalılık tarihi, prim gün sayısı ve yaş hesaplaması büyük önem taşıyor. Bal, "Kadın kardeşimizin ne zaman işe girdiğinin çok önemi var. Buna göre bu prim hesaplanacak, yaş hesaplanacak." dedi.

Prim Desteği ve Sigorta Sistemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına üçte bir prim desteği verileceğini açıkladı. Bu destekle, kadınlar isteğe bağlı sigorta sistemiyle sosyal güvenceye kavuşacaklar. Bal, devletin isteğe bağlı primin üçte birini karşılayacağını da belirtti: "6 bin 400 lira olan isteğe bağlı primin bir bölümü üçünü devlet ödeyecek. 4 bin 267 liralık kısmını da kadınlar ödeyerek bu günlere sahip olmuş olacak."

Sosyal Güvenlik Sistemi 

Erkek Öğrencilerin Etek Giyip Peçe Taktığı 23 Nisan Gösterisine Soruşturma! Erkek Öğrencilerin Etek Giyip Peçe Taktığı 23 Nisan Gösterisine Soruşturma!

Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, sosyal güvenlik sisteminin yeniden ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Aslanoğlu, "Kadınların iş gücüne katılımının desteklenmesi gerekirken, neden iş gücü piyasasında bu kadar düşük talep var? Sosyal güvenlik sistemini çalışmadan da destekliyoruz, hepsi birbiriyle bağlantılı noktaya gidiyoruz." diyerek, kadınların ekonomik hayata katılımının önemini dile getirdi.