Yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası, gençlerin ve ev hanımlarının hayatını kolaylaştıracak destekleri sağlamak amacıyla harekete geçti. Bankanın, gençler için faizsiz kredi ve ev hanımlarına yönelik emeklilik ile maaş imkanı sağlayacağına dair ilk bilgiler bugün geldi.

Gençlere sağlanacak evlilik kredisi

Yeni evlenen genç çiftlere, evlenmelerini teşvik etmek amacıyla 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi sunulacak. Bu kredi için başvuruların öncelikle deprem bölgelerinde bulunan illere öncelik verilerek yapılacağı, ardından tüm Türkiye'den başvuruların kabul edileceği belirtildi. Başvuru yapacak gençlerin yaşı henüz netleştirilmemiş olsa da, ilk evliliğini yapacak gençlerin bu krediden faydalanabileceği ifade edildi.

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Ev hanımlarına emeklilik ve maaş desteği

Ev hanımlarını da unutmayan Aile ve Gençlik Bankası, onlara emeklilik yolunda büyük bir destek sunmayı planlıyor. Emeklilik için gerekli olan primlerin 1/3'ü banka aracılığıyla devlet tarafından karşılanacak. Bu, ev hanımlarının emekli olma yolunda büyük bir kolaylık olacak. Emeklilik için herhangi bir sınırlama olmadığı, isteyen her ev hanımının SGK'ya başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuru sonrası, devlet desteğiyle prim ödemeleri başlayacak ve emeklilik şartlarının tamamlanmasının ardından, ev hanımları ayda 7500 TL maaşla emekli olabilecek.

Başvuru süreci ne zaman başlayacak?

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin Ekim ayında meclise sunulacağı ve kısa sürede onay alarak faaliyete geçeceği tahmin ediliyor. Bu doğrultuda, bankaya başvuruların Ekim sonu ya da Kasım ayının başında alınmaya başlanması bekleniyor.