İBAN incelemeleri nasıl işliyor?

Bakanlık, iş yerlerinin İBAN'larını mercek altına alarak, müşterilerden gelen ödemelerin düzenli olarak vergilendirilmesi amacıyla bir dizi inceleme ve denetim başlattı. İşletmeler, genellikle kasalarının yanına İBAN bilgilerini yapıştırarak veya QR kodlar ekleyerek bu yöntemi kullanıyorlar.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Vergiden kaçış yöntemi olarak İBAN

Birçok esnaf, pos cihazı kullanımından kaynaklanan ekstra maliyetler ve vergi yükümlülüklerinden kaçınmak için bu yöntemi benimsemişti. Ancak, devletin yeni getirdiği incelemelerle, İBAN'a yapılan ödemelerin de resmi gelir kayıtlarına dahil edilmesi sağlanacak. 

Yapılan incelemeler sonucunda bazı esnaflar, İBAN'a para göndermenin yasaklandığını ifade ederek müşterilerine yanlış bilgi veriyor. Ancak, gerçekte böyle bir yasak olmamakla birlikte, esnaflar müşterilerden yine de nakit getirmelerini talep ediyor.