Eskişehir'de CHP'de yaşanan kriz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i adaylıkla tehdit ettiği iddialarıyla daha da derinleşiyor. Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, Büyükerşen'in Özel ile yaptığı görüşmede adaylıkta ısrar ederek "Eğer aday göstermezseniz DSP'den aday olurum" dediği öne sürülüyor. Ancak, Özel'in önerisi olan "Orta yolu bulalım. Siz dinlenin, sizin işaret ettiğiniz bir kişiyi aday gösterelim" sözlerine karşılık, Büyükerşen'in "Eğer ben aday yapılmayacaksam genel sekreterim Ayşe Ünlüce aday yapılsın. Başka türlüsünü kabul etmem" yanıtını verdiği ve Özel'in bu şartı kabul ettiği konuşuluyor.

CHP Eskişehir teşkilatında, Ünlüce'nin bürokrat kimliğinin ağır bastığı ve siyaset konusunda zayıf kaldığı yönünde bir görüş hakim. Ancak, Büyükerşen'in başka bir partiden aday olma tehdidine karşılık, teşkilatın sessiz kaldığı belirtiliyor. Diğer taraftan, AK Parti'nin Eskişehir'i kazanmak için hamle yaptığı ifade ediliyor. İyi Parti'den AK Parti'ye geçen ve Eskişehir'de aday gösterilen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun seçimi kazanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtilirken, Büyükerşen'in aday gösterilmemesinin AK Parti'ye avantaj sağladığı kaydediliyor.

O İlde Ekmek Fiyatlarına Zam Bekleniyor O İlde Ekmek Fiyatlarına Zam Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eskişehir'e özel bir önem verdiği ve ilçe adaylarını bizzat açıklayabileceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor.