Türkiye ekonomisinde döviz kurlarındaki hareketlilik, uzmanların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yıl sonu için dolar kuru tahmininde bulundu. Babuşçu, dolar kurunun yıl sonunda 44 TL seviyesine ulaşabileceğini diel getirdi.

Dolar Kuru Beklentileri

Dolar kurundaki artışın devam edip etmeyeceği, Merkez Bankası'nın bu süreçteki rolü ve döviz kurlarındaki gelecek eğilimler, ekonomi gündeminin en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dolar kurunu baskılamadıklarını ve gerçekleştirilen döviz satışlarının ihracatçılara yönelik olduğunu belirtmişti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Babuşçu'nun  Geçmiş Değerlendirmeleri

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, “Dolar kurunun yıl sonunda 40 TL ile 44 TL arasında olacağını tahmin ediyorum. Öyle bunun üzerinde veya altında afaki rakamlar mümkün değil. Geçtiğimiz yıl benzer bir açıklama yapmıştım. Dolar kuru 30 TL – 33 TL arasında yılı kapatır demiştim. O zaman çok itirazlar gelmişti. Ancak seçimden sonra hızlı bir yükseliş yaşadık ve zaman beni haklı çıkardı. Şimdi de 40 TL – 44 TL rakamını veriyorum. Bir yıl sonra bu sözlerimi hatırlayalım ve ona göre o zaman yorum yapalım.” dedi.