Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024'te sona erecek. Yetkililer, yeni tip sürücü belgesi almak isteyenlerin başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurması ve başvurularını yılın son aylarına bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Yenileme Süresi Doluyor

31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek. Bu nedenle, eski tip ehliyeti olan sürücülerin yeni tip sürücü belgesi almaları gerekecek.

Özel Yetenek Sınavı İçin Klavuz Yayımlandı! ÖSYM'den Spor Programları İçin Merkezi ÖZYES Açıklandı Özel Yetenek Sınavı İçin Klavuz Yayımlandı! ÖSYM'den Spor Programları İçin Merkezi ÖZYES Açıklandı

Başvuru İşlemleri

Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemleri için çeşitli başvuru yöntemlerini kullanabilirler:

  • Alo 199: Telefon üzerinden randevu alarak başvuru yapılabilir.
  • e-Devlet: İnternet üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla randevu alınabilir.
  • Resmi Web Sitesi: https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden online randevu alınarak başvuru tamamlanabilir.

Başvuru sırasında gerekli evrakların eksiksiz teslim edilmesi önem taşıyor.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, başvuru sürecinde yaşanabilecek yoğunluktan dolayı mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların başvurularını son aylara bırakmamaları gerektiğini vurguladı. Özellikle yıl sonuna doğru yaşanabilecek yoğunluk, işlem süresinde gecikmelere ve uzun bekleme sürelerine neden olabilir.

Gerekli Belgeler

Yeni tip sürücü belgesi başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Kimlik belgesi
  • Eski sürücü belgesi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Kan grubu kartı (varsa)

Eski tip sürücü belgelerinin geçerliliği 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar belgelerini yenilemeyenler, sürücü belgelerini kullanamayacaklar. Dolayısıyla, sürücüler için bu tarih oldukça kritik bir öneme sahip.

Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bir an önce başvurularını yapmaları büyük önem taşıyor. Yetkililer, başvuruların son aylara bırakılmaması ve erken davranılması konusunda vatandaşları uyardı.