HP'de "değişim" tartışmaları sürerken, eski Erzincan başsavcısı İlhan Cihaner, genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Cihaner, "Partinin dili muhafazakar milliyetçi dile döndü, parti ideolojik bulamaç haline geldi" diyerek CHP'nin politik duruşunu eleştirdi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren açıklamalarda bulundu.

Cihaner, CHP içindeki "Gelecek İçin Biz" grubunun lideri olarak biliniyor ve kurultayda aday olacağını duyurdu. İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, "Gelecek İçin Biz Grubu" hafta sonu yapacakları toplantıda Cihaner'in adaylığını resmi olarak duyuracak.

AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor

Cihaner, CHP'nin politik ve ideolojik duruşunun netleştirilmesi gerektiğini belirtti ve parti dilinin muhafazakar milliyetçi bir yöne kaydığını savundu. Ayrıca Cihaner, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun danışman atamalarını eleştirerek, bu durumun partinin merkez sağa oturma çizgisinden daha milliyetçi bir çizgiye geçiş anlamına geldiğini ifade etti.

Kadro ve parti içi demokrasi konularına da değinen Cihaner, parti örgütünün danışmanlara bağlanmaması gerektiğini, danışmanlara örgütlerin ve sosyal medyanın verilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca parti içi demokrasinin önemine dikkat çekerek, aday belirleme süreçlerinde daha fazla katılım ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Cihaner, CHP'nin seçim sonuçlarıyla ilgili olarak da eleştirilerde bulundu. Seçimlerde elde edilen oyların sadece Erdoğan'dan kurtulmak amacıyla verildiğini iddia etti ve bu durumu CHP'nin başarı olarak gösteremeyeceğini söyledi. Cihaner'e göre, CHP'nin hezimet yaşamasının nedeni, parlamentodaki çoğunluğu kaybetmesi ve AK Parti ile hareket edebilecek milletvekillerinin partiye girmesidir.

İlhan Cihaner, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da güvenmediğini belirtti. İmamoğlu'nun partiye daha sol-sosyal demokrat bir çizgi kazandırıp kazandırmayacağını bilmediklerini ifade etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi