İstanbul'un Esenyurt ilçesinde son derece üzücü bir olay yaşandı. 12 yaşındaki down sendromlu bir ortaokul öğrencisi, devlet tarafından ödenen servis hizmetini sunan şoförün her ay gelmemesi nedeniyle okuluna gidemiyor. Kızın annesi, bu duruma tepki göstererek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulundu.

MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu

Esenyurt'taki Yusuf Özvatan Ortaokulu'nda eğitim gören 12 yaşındaki Nisa P., her ay ödemesi devlet tarafından yapılan servis şoförünün kendisini almadığı gerekçesiyle uzun süredir okula gidemiyor.

Kızının yaşadığı sıkıntıyı anlatan anne Derya P., önce okul yönetimine başvurduklarını ancak çözüm bulunamadığını belirtti. İlçe milli eğitim müdürlüğüne de başvurduklarını ancak buradan da sonuç alamadıklarını ifade etti.

Servis şoförünün başka bir fabrikanın işçilerini almasına rağmen kızını almamasına anlam veremediklerini dile getiren anne, "Benim kızım down sendromlu. Diğer çocuklar gibi eğitim almak onun da hakkı. Her ay devletten parasını alan servis şoförünün 'Diğer fabrikaya yetişemiyorum' diyerek kızımı okulundan mahrum bırakması maalesef elimi kolumu bağlıyor" dedi.

Anne Derya P., son çare olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulunarak, kızının eğitim hayatından geri kalmaması için yardım istedi. "Lütfen bu konuya bir el atsınlar" diyerek yetkililerden yardım talep etti.