Esenyurt Belediyesi, ilçedeki okullarda sürdürdüğü deprem bilinci eğitimi ve tahliye tatbikatlarıyla önemli bir güvenlik çalışması yürütüyor. Ekipler, öğrencilere olası bir İstanbul depreminin riskini en aza indirmek amacıyla detaylı bilgiler sunuyor ve gerçekleştirdikleri tatbikatlarla öğrencilerin hazır olmalarını sağlıyor.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

İnşaat Mühendisi Bilge Adli, bu bilinçlendirme çabalarının, dışarıdan gelen talepler doğrultusunda geniş bir kapsama sahip olduğunu belirtiyor. Tatbikat süresinin ortalama 3 dakika 25 saniye olduğunu ifade eden Adli, mart ayına kadar ilkokul, ortaokul ve lisedeki eğitimleri tamamlamayı hedeflediklerini dile getiriyor.

Ayrıca, özel okullar, kolejler ve fabrikalardan gelen talepleri değerlendirerek bu kurumlara özel eğitimler vermeye devam edeceklerini vurguluyor. Bu kapsamda, halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına çeşitli çalışmaların sürdürüleceği, güvenlik eğitimlerinin yaygınlaştırılacağı bir sürecin planlandığı belirtiliyor.