MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında, toprak kayması sonucu 9 işçinin hala ulaşılamadığı bildirildi. İşçi aileleri umutlarını koruyarak bekleyişlerini sürdürüyor.

Dün öğle saatlerinde yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçi, yaklaşık 800 metrelik bir alanda 10 milyon metreküp toprağın altında kaldı. Olayın haber alınması üzerine, arama kurtarma ekipleri hemen bölgeye sevk edildi ve gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte, çevre illerden de destek ekiplerinin gelmesiyle arama kurtarma çalışmaları hız kazandı. Ancak, işçilerin hala kurtarılamamış olması, ailelerin endişesini artırıyor.

Toprağın altındaki işçilerin kurtarılması için yoğun bir çaba gösterilirken, işçi ailelerinin umutlu bekleyişi gözyaşlarıyla sürüyor. Olay yerine gelen bir kadın, toprak altında kalan damadı için endişeli bir şekilde şunları dile getirdi: "Bilgim yok. Daha yeni evliydi. Ben tanımıyorum kimseyi. Onun kaybolduğunu haber aldık. Bana telefon açtılar. Orada toprak kayması olmuş diye. Biz çıktık geldik, o yok. Aradık ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Kurtarın, çok üzgünüm. Damadımı kurtarın. İsmi Uğur Yıldız. Açtık telefon, ulaşamadık."