Erzincan İliç'te yaşanan maden ocağındaki heyelan felaketinde, 9 işçinin toprak altında kalmasının ardından yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu. Heyelan bölgesinden alınan son dakika bilgisine göre, işçilerin kullandığı pikapa ulaşıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat 2024 tarihinde altın madeni sahasında yaşanan toprak kayması sonucu tonlarca metreküp toprak kayarak, 9 işçi toprak altında kalmıştı.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Görüntülerde, acı olayın ardından 32'nci günde, işçilerin kullandığı araca ulaşıldığı görülüyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Çöpler köyündeki maden ocağında yapılan toprak tahliyesi sırasında bir araç bulundu. Ancak, araçta yapılan aramalarda kayıp işçilere dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Öte yandan, 6 Mart'ta felaket anına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, toprağın tepeden yarılarak çığ gibi düşüşü en net şekilde kaydedildi. Bu görüntüler, felaketin boyutunu net bir şekilde gösteriyor ve izleyenleri hayrete düşürüyor.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, işçilerin kurtarılması için yoğun çaba harcanmaya devam ediliyor.