Errzincan'daki altın madeni faciasına ilişkin Anagold Madencilik A.Ş.'nin Türkiye Müdürü Cengiz Yalçın Demirci'nin ifadesi, olayın gelişimi ve kendisinin rolü hakkında önemli detaylar ortaya koydu. Demirci, çatlakların varlığı konusunda uyarı aldığını ancak kendisinin bunları doğrudan görmediğini, faciadan sonra ise mailde fark ettiğini belirtti.

Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY! Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY!

Faciadan iki saat önce, tutuklanan Kanadalı yetkili Iain Ronald Guille tarafından kendisine gönderilen mailde çatlakların fotoğrafları ve alınan önlemler bulunuyordu. Ancak Demirci, saat farkı nedeniyle bu maili zamanında görmediğini ve olaydan üç gün sonra direktörlerin kendisini bilgilendirdiğini dile getirdi. Ayrıca, Anagold Madencilik'in Türkiye müdürü olarak görev yaptığını ve SSR Mining şirketinde Lain Ronald'un alt birimi olduğunu vurguladı.

Her iki şirketin de aynı pozisyonunda çalıştığını belirten Demirci, teknik konularda sorumluluğunun Lain Ronald'da olduğunu, kendisinin ise teknik konular dışındaki konulardan sorumlu olduğunu ifade etti.