Okul saldırısı davasında anne ve baba hakim karşısında! ‘Oğlumdan şikayetçiyim’
Okul saldırısı davasında anne ve baba hakim karşısında! ‘Oğlumdan şikayetçiyim’
İçeriği Görüntüle

Erzincan’ın Kemah ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, bölgede tedirginliğe neden olurken, Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Yedisu zonuna yakın kritik bir noktada gerçekleştiğini vurguladı.

Deprem Çevre İllerde de Hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem 06 Şubat 2026 günü saat 14.16’da kaydedildi. 4,52 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı, Erzincan’ın yanı sıra Tunceli, Gümüşhane, Elazığ ve Bayburt’ta da hissedildi.

Valilik: Can ve Mal Kaybı Yok

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası yapılan ilk kontrollerde herhangi bir can ya da mal kaybının tespit edilmediğini duyurdu. AFAD da sahada tarama çalışmalarının sürdüğünü ve şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını bildirdi.

Naci Görür: Yedisu Zonu Deprem Üretebilir

Depremin ardından değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının meydana geldiği bölgenin önemine dikkat çekti. Görür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Deprem kritik bir yerde. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Yedisu zonunda deprem bekliyoruz. Bu sarsıntı, o segmana oldukça yakın bir noktada gerçekleşti.”