İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi... İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi...

Türk Rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray, TRT'de katıldığı bir programda milliyetçilik üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin antiemperyalist duruşu ve bağımsızlık mücadelesiyle tanınan Koray, Türk milletine yönelik milliyetçilik çağrısı yaparak dikkatleri üzerine çekti.

11 Nisan 2007 tarihinde TRT'de yapılan programda konuşan Erkin Koray, milliyetçiliğin önemini vurgulayarak, "Milliyetçiliğinizi kaybederseniz evinizi de kaybedersiniz" dedi. Koray'ın bu sözleri, gençler arasında ve sosyal medyada yeniden gündeme oturdu.

Programda yaptığı konuşmada Koray, Türk milletinin birlik olması gerektiğini vurgulayarak, milliyetçiliği kaybetmenin büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Başka milletlerden gelenlerin milliyetçilik yapmasında bir sorun olmadığını ifade eden Koray, ancak Türk milletinin milliyetçilik yapmasının tartışılmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

Koray’ın sosyal medyada yeniden gündem olan konuşmasında, başka milletlerden yurdumuza gelenlerin milliyetçilik yaparken bunda bir şey olmadığını fakat söz konusu bize gelince durumun böyle olmadığını aktararak şu ifadeleri kullandı:

“Ne varmış milliyetçi olmakta? Bir şey mi varmış? Dışarıdan gelip düşman kendi milliyetini savunacak, o diyecek 'Ben milliyetçiyim', ama biz milliyetçi veya ulusalcı olmayacağız. Böyle bir şey yok. Son günlerde lütfen birleşin, yumruk olun, milliyetçiliğinizi lütfen kaybetmeyin. Çünkü bunu kaybetmeye başladığınız zaman evinizi de kaybediyorsunuz demektir.”