Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'de düzenlenen Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın Çerkezköy-Kapıkule kesiminin açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ulaştırma yatırımlarının yanı sıra son günlerde tartışılan fon soruşturması ve muhalefetin iddialarına da değinen Erdoğan, hukuki süreçlerin titizlikle takip edildiğini ifade etti.
“Suçu sabit olanın yakasına yargı yapışır”
Konuşmasında yolsuzluk iddiaları ve kamu kaynaklarının kullanımı üzerinden muhalefete eleştiriler yönelten Erdoğan, milletin hakkına ve hukukuna zarar verenler hakkında devletin ilgili kurumlarının harekete geçeceğini söyledi.
Erdoğan, suç işleyen kişiler hakkında yargının gerekli işlemleri yapacağını belirterek, hukukun uygulanması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.
“İftira ve itibarsızlaştırma kampanyalarına izin vermeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuki süreçlerin devam ederken kişilerin itibarını hedef alan iddialara karşı da dikkatli olunması gerektiğini savundu.
İktidar kadrolarına yönelik iddiaların iftira ve itibarsızlaştırma amacı taşıdığını ileri süren Erdoğan, yargısız infaz yapılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
Hukuki süreçlerde adalet, ahlak, vicdan ve hakkaniyet ilkelerinden uzaklaşılmayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ne oyuna geleceğiz ne tuzağa düşeceğiz, ne de birilerinin yalan rüzgarına kendimizi kaptıracağız. Sağduyulu ve serinkanlı bir şekilde akıl ve basiretle inşallah bu hassas süreci yöneteceğiz.”
Erdoğan, açıklamasında, “Milletim müsterih olsun. Bize güvensin” ifadelerini kullanarak sürecin dikkatle takip edildiğini belirtti.
Hızlı tren hattının açılışında yatırım mesajı
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bir diğer başlık ise Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın Çerkezköy-Kapıkule etabının hizmete alınması oldu.
Toplam 229 kilometre uzunluğundaki projenin 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin önemine dikkat çeken Erdoğan, hattın yolcu ve yük taşımacılığında kapasiteyi artıracağını ifade etti.
Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arasındaki yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşmesinin hedeflendiğini belirten Erdoğan, yatırımın Trakya ekonomisine ve Türkiye'nin Avrupa ile ticaretine katkı sağlayacağını söyledi.





