Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, Moskova'daki terör saldırısını kınayarak başlayan Erdoğan, "Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez" dedi. Ayrıca, Ankara'ya yeni bir metro hattı yapılacağını da duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazıları şu şekilde:

Meteorolojiden İç Anadolu ve Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden İç Anadolu ve Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Moskova'daki bir konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla ülkem ve milletim adına Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz, saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı, kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak, Rus halkının acısını paylaşıyoruz.

Ankara miting alanında 200 bin kişi olduğunu söyledi.

Ankara'nın milli mücadelenin ardından başkent olması tesadüf eseri değildir. Ankara bir bozkır kasabasıydı diyerek şehri küçümseyenler, gerisindeki parıltılı geçmişten habersizler. Ankara ahilerinin mücadelesi bile tek başına bu şehri tarihte seçkin bir yere taşımaya yeter.

Ankara, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına hazır. Bizimle yol yürüyeceğinize inanıyorum.

Ankara'yı başkentlik sıfatına uygun, hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. Ankara daha fazla yavaşlamayı kaldıramaz. 31 Mart akşamı bu işin hakkını verelim. Türkiye'ye yakışır bir başkent için 31 Mart'ta her şey ayağımıza geliyor.

CHP'nin geçmişine ve seçimlerdeki ittifaklarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Ankara'ya son 21 yılda, 1 trilyon 91 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını belirtti.

Ankara'ya yeni metro hatları yapılacağını açıkladı. Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattı yatırım programına alındı ve yakında ihalesine çıkılacak. Ayrıca, Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesi hazırlanmaya başlanacak. Sincan-Çayyolu metrosunun birleştirilmesi planlanıyor.