Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan mesajında, darbe döneminde mağdur edilen, çeşitli şekillerde eziyet gören ve haksız yere idamla yargılanan vatandaşların yaşadığı sıkıntıların halen hatırlandığını ifade etti.

“12 Eylül'ün yaşattıklarını unutmayacağız”

12 Eylül'ü Türkiye'nin geleceğine yönelik bir müdahale olarak değerlendiren Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bahçeli’den İmralı açıklaması: Öcalan için ev hazırlandı
Bahçeli’den İmralı açıklaması: Öcalan için ev hazırlandı
İçeriği Görüntüle

“Ülkemizin geleceğine kurulan bir tuzak olan 12 Eylül'ün insanımıza yaşattıklarını asla unutmayacağız.”

Erdoğan, Türkiye'nin kalkınma yolculuğunun darbeler nedeniyle sekteye uğratılmasına bir daha izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

12 Eylül 1980 darbesinin 46. yılı

Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 Eylül 1980'de yönetime el koymuş ve siyasi faaliyetler durdurulmuştu. Darbenin ardından ülke genelinde çok sayıda kişi gözaltına alınırken, siyasi partiler kapatılmış ve dönemin siyasi yöneticileri yargılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde yayımlanan siyasi değerlendirmeler arasında yer aldı.