AKP'nin lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki mitingde konuşuyor:

Bugün alanda 70 bin kişi var. Diyarbakır'ın İslam'a kapılarını ilk açan şehir olmasıyla gurur duyuyorum. Geçen mayıs seçimlerinde istediğimiz oy oranlarına ulaşamadık ancak bu sonucun sizin de içimize sinmediğine inanıyorum. Diyarbakır'da %28.5 oyun bize çıkması durup düşünmemizi gerektiriyor."

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

"İstanbul, Mersin gibi yerlerde kent uzlaşısı adı altında kirli ittifaklar kuruluyor. Meclis üyeleri neyle satın alınıyor, hangi şirketler bunları paylaşıyor? DEM, Kürt kardeşlerimizin iradesini satmıştır. Kürt kardeşlerimizin hakareti asla hak etmediği bir durum."

Erdoğan, CHP'li yöneticilerin faşizm kokan açıklamalarına karşı tepki göstererek, kendi seçmenlerinin haysiyetini savunamayanları, onların vaatleriyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. 85 milyonun huzuru için şimdi adım atılmalıdır. Türkiye, 40 yıl boyunca terörle mücadele etti, ancak bir 40 yıl daha buna tahammül edemeyiz. 31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm baskılardan kurtulup, özgür iradeleriyle şehirlerinin geleceğine karar verecekleri bir dönüm noktası olacaktır, dedi.