Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan, lisans sahiplerinin kurum izni olmadan LNG hariç iletim, dağıtım ve depolama tesislerini teminat olarak sunamayacağını, üzerine ipotek ettiremeyeceğini ve rehin veremeyeceğine dair kararını bildirdi.

EPDK'nin yapmış olduğu bildiride, "Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de ilan edilerek, duyuruldu.

Bu yönetmeliğe göre, lisans sahipleri Kurumdan izin almadan LNG hariç iletim, dağıtım ve depolama tesislerini teminat olarak sunamayacağını, üzerine ipotek ettiremeyeceğini ve rehin veremeyeceğini bildirdi.

Kararda şunlar yer alıyor;

Dağıtım lisansı yetkili tüzel kişiler ile kamu tüzel kişisi olarak görülmeyen depolama lisansı sahibi tüzel kişiler, Kurumun uygun göreceği durumlar haricinde, teminat olarak hisse rehni, kısıtlayıcı etki doğuracak alacağın temliki, lisans kapsamındaki hakların temliki, hesaplarının rehni, ticari işletme rehni, sigorta poliçelerinin temliki, ipotek ve malvarlığı rehni işlemleri ile bu mahiyette sonuç doğurabilecek herhangi bir işlem gerçekleştiremeyecek, ortakları da dahil üçüncü kişiler lehine kefil, garantör, kreditör, lehine ipotek veren olamayacak, ayrıca müşterek ve/veya müteselsil borçlu sıfatı ile her nam adı altında olursa olsun üçüncü birinin borcuna kefalet veya garantörlük verilmesi durumuna gelecek bir işlem gerçekleştiremeyecek.

Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Söz konusu taraflar dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ile kamu tüzel kişisi olmayan depolama lisansı sahibi tüzel kişilerin ana sözleşmelerinde bulunabilecekler.