Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Engin-Dilan Polat çifti hakkında başlatılan "Kara Para Aklama" soruşturmasında mali müşavir Zümrüt Yerebakan'ın itirafı, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Sabah gazetesinden İlker Turak'ın haberine göre, Ahmet Gün'ün yanında çalışan Yerebakan, emniyette verdiği ifadede çiftin kara para aklama şemasını detaylarıyla açıkladı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Yerebakan, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu. Polat çiftinin mali müşavirliğini yapan Ahmet Gün'ün liderliğindeki sistemde sahte faturalarla büyük bir vurgun yapıldığını belirten Yerebakan, bu süreci ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Polat çiftinin, önce şirketleri tasfiye ettikten sonra yakınlarının üzerine geçirdiğini ve ardından yabancılara devrettiğini açıklayan Yerebakan, stok affı ile bu firmalardan kendi şirketlerine sahte fatura düzenlendiğini ifade etti. Gün'ün kestiği naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak raporlandığı ancak gerçekte bu miktarın 1 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti. Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için tehdit edildiğini ve nasıl ifade vermesi gerektiği konusunda Gün'ün talimatlarını takip ettiğini de ifade etti.