Altın, rekor seviyelerle güne başladı. Yükselişle başlayan altın, 1.600 TL'nin üzerinde sabitlendi. Amerika'da açıklanan enflasyon verileri öncesinde altının güçlü bir performans sergilemesi, bugün öne çıkan bir durum oluşturdu. Dolar/TL kuru üzerinden altının fiyatlandırılmasıyla birlikte yeni bir rekora imza attı.

Yüksek enflasyonun hüküm sürdüğü bir dönemde, vatandaşlar acil bir çıkış yolu aramakta ve yatırım araçlarına yönelmektedir. Döviz, emtia, hisse senetleri ve dijital varlıklar, en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer almaktadır. Ancak, enflasyonun oldukça yüksek olması, vatandaşları hala zorlamaktadır.

Altın ve diğer birçok yatırım ürünü, enflasyona karşı mücadelede yenilgiye uğramıştır. Konut ve otomotiv sektörleri son birkaç yılda %500 ila %800 arasında değer artışı yaşamıştır. Ancak altının yükselişi daha sınırlı kaldı.

2023 yılında altın fiyatları daha da yükselmiştir. Geçen yıla göre iki katından fazla değer kazanan altın, sonunda yatırımcıların yüzünü güldürdü. Güncel döviz kurları ve ons altının yükselişi, gram altını rekor seviyelere taşınmış oldu.

6450965786b24545306bd566

Altın, rekor seviyelerle güne başladı. Yükselişle başlayan altın, 1.600 TL'nin üzerinde sabitlenmiştir. Amerika'da açıklanan enflasyon verileri öncesinde altının güçlü bir performans sergilemesi, bugün öne çıkan bir durum olmuştur. Dolar/TL kuru üzerinden altının fiyatlandırılmasıyla birlikte yeni bir rekor kırıldı.

Sabah saatlerinde 1.629 seviyelerini gören gram altın, yeni bir rekora imza attı. Cumhuriyet altını 10.700 TL seviyelerinde işlem görürken, çeyrek altın ise 2.670 TL civarında işlem görmektedir. Amerika'da beklenen enflasyon oranına ilişkin ekonomistlerin yorumları, altını daha da öne çıkarmaktadır. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, "Enflasyon beklentilerinden düşük bir rakam açıklanması durumunda altın 1.950 TL seviyelerinin üzerine çıkabilir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi