Yeni bir varyant olan Eris (ya da kısaltılmış adıyla ERİS), COVID-19'un gündemdeki yeni adı olarak ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris varyantını izlemeye aldığını duyurdu ve bu varyantı 51 ülkede tespit edildi. Eris varyantının hızlı yayılmasına rağmen, ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutucu olmadığı belirtildi.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) İnfeksiyon Çalışma Grubu Sözcüsü Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, Eris varyantının şu ana kadar en hızlı artışa neden olduğunu söyledi, ancak ağır hastalık veya ölüm riskinde artışa neden olmadığı düşünüldüğünü ifade etti. Eris varyantının özellikle sonbahar ve kış aylarında artışa neden olabileceği belirtildi.

Eris varyantı, Omikron varyantının bir alt varyantı olarak kabul ediliyor ve benzer özelliklere sahip. Şu ana kadar dünya genelinde 51 ülkede tespit edilen Eris varyantının en sık görüldüğü ülkeler arasında Çin, ABD, Kore, Japonya, Avustralya ve İngiltere bulunuyor.

Eris varyantının özellikle kapalı alanlarda, kalabalık etkinliklerde kolaylıkla yayılabileceği vurgulanıyor. Ancak şu ana kadar Eris varyantının daha ağır seyirli hastalık yapmadığı belirtiliyor. Mevcut aşılar ve tedavilerin Eris varyantı için de etkili olduğu ifade ediliyor. DSÖ ayrıca BA.2.86 varyantının da geliştiğini bildirerek bu varyantı da gözlem altına aldığını duyurdu.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı