Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, inşaat ve inşaat malzemeleri sektöründe işçi ve yetişmiş eleman eksikliği yaşandığını belirtti. Sektörde 500 bin kişilik bir istihdam açığının bulunduğunu ifade eden Işık, bu açığın büyümekte olduğunu söyledi. Günlük yevmiyelerin 2 bin TL'yi bulduğu ve kepçe operatörlerinin aylık maaşlarının 100 bin TL'yi geçtiği bir dönemde dahi kalifiye eleman bulmanın zor olduğunu vurguladı.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Türkiye'de hazır beton sektörünün son yıllarda büyük bir büyüme gösterdiğini belirten Yavuz Işık, sektörün ülke ekonomisine katkısının önemli olduğunu ifade etti. Hazır beton üretiminin yüksek kalite ve hacimle yapıldığını söyleyerek Türkiye'nin bu alanda Avrupa'da öncü bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'deki hazır beton sektörünün 2022'de 6 milyar doların üzerinde bir ciro elde ettiğini açıklayan Işık, bu alanda birçok ekip ve ekipmanın ihraç edildiğini ve bu sayede Türkiye'nin döviz elde ettiğini vurguladı. THBB'nin 400 tesis üyesi olduğunu ve bu tesislerin Türkiye'deki hazır beton üretiminin yüzde 65'ini gerçekleştirdiğini belirtti.