Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

TBMM Genel Kurulu, memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak. Kanun teklifine eklenen maddeyle emekli aylıkları enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 oranında artırılacak. Bu düzenlemeyle Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için zam alacaklar.

Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkabileceğini belirtti. Ancak bu zamdan sadece 7.501 TL ve üzeri maaş alan emekliler faydalanacak. Kök maaşı 6.000 TL'nin altında olanların maaşlarında değişiklik olmayacak.

Kanun teklifi yarın Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak ve yasalaşması bekleniyor. Eğer kanun yasalaşırsa, düzenleme temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek ve emekliler zam miktarını sonraki aylarda alacaklar.

Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram, yüzde 25 zamın yetersiz kaldığını ve yüzde 30'lara tamamlanabileceğini düşündüğünü ifade etti. Ancak bu konu Genel Kurul'da değerlendirilecektir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi