En düşük emekli maaşı alan emekliler için sosyal destek arayışı devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yürütülen yeni çalışmada, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olan emeklilere bölgesel destek formülü üzerinde duruluyor. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı.

Ülkede 16,5 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ila 17 bin lira arasında emekli aylığı alıyor. Bu kesime yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmada, "Emekliye Bölgesel Destek" formülü geliştiriliyor.

Çalışma kapsamında en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağı belirlenmiş durumda. Yani, hane geliri 10 bin TL olan emeklilere destek sağlanacak. Nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı gibi alanlarda destek verilmesi de değerlendiriliyor. Bu desteklerin hangi bölgelerin ihtiyaçlarına göre belirleneceği üzerinde çalışmalar sürüyor.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

AK Partili kaynaklar, özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilerin barınma sorununa odaklandıklarını belirtiyorlar. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde de çalışmalar yapılıyor.

Emeklilere yönelik bu desteklerin finansmanı için bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor. Ancak, düzenlemeden yararlanacak emeklilerin belirli kriterlere uymaları gerekecek. Bu kriterler arasında, emekli aylığı dışında başka bir gelirinin olmaması, gelirin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kirada oturulması şartı bulunuyor.

Çalışmanın detayları Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından kabine toplantısında sunulacak. Yasal düzenleme içinse çalışmanın meclise gönderilmesi bekleniyor.