Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını merakla bekliyor. Artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı giderek daha da zorlaşıyor. İşte, emekli aylıklarında beklenen yeni zam detayları haberimizde...
 

En Az %25 Zam Bekleniyor: Hesaplamalara göre, işçi ve çiftçi emeklilerine en az %25 zam yapılması öngörülüyor. Bu zam oranı, artan enflasyonun etkisiyle belirleniyor.

Naci Görür'den 3 il için kritik deprem uyarısı: Süre doldu... Naci Görür'den 3 il için kritik deprem uyarısı: Süre doldu...

Enflasyon Tahminleri: Merkez Bankası'nın anketine göre, enflasyonun ilk dört ayda %18.72, mayıs ayında %3 ve haziran ayında ise %2.54 artması bekleniyor. Buna göre haziran sonunda tüketici enflasyonunun %25.4'e ulaşması tahmin ediliyor.

Memur ve Memur Emeklileri: Temmuzda memur ve memur emeklilerine, gerçekleşen enflasyon hesaba alınarak zam yapılacak. Bu kesimin kısmen de olsa enflasyon kaybını telafi etmesi bekleniyor.

İşçi, Esnaf ve Çiftçi Emeklileri: Bu kesime yaklaşık %25.4 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu zam

Asgari Ücret Beklentisi: Enflasyon beklentilerine göre, asgari ücretin Temmuz'da en az 21.320 liraya çıkarılması gerekiyor. Aksi halde, milyonlarca çalışan açlıkla karşı karşıya kalabilir.