Emekli maaşları için Ocak ayında iki düzenleme yapılacak. İlk düzenleme, Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi ile gerçekleşecek. Bu düzenleme, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşları dahil tüm emekli maaşlarını kapsayacak.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Ayrıca, 5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başlamış durumda. Meclis'te yeni yasama döneminin başlamasıyla emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar hızlandı ve ilk adım olarak 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu Ocak zammı için bütçe çalışmalarını yürütmekte ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını almıştır.

Ocak ayında emekli maaşı artışlarının yanı sıra en düşük emekli maaşının da artması bekleniyor. Bu artışlar, Aralık 2022'de uygulanan taban emekli maaşının yükseltilmesi ile gerçekleşecek. Ayrıca, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları da emekli ve memur maaşlarını etkileyecek.