Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyeye ek olarak, bankaların sunduğu promosyon ödemeleri de yıl sonuna kadar devam edecek. Bu ödemeler kapsamında emekliler 12 bin TL'yi bulan ek ödeme alabilecek.

İşte emeklilere verilen ikramiyeden kimlerin faydalanabileceği ve bankalara göre emekli promosyonları;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Asgari ücretten az maaş alan ve geçim derdinde olan emekliler, bankaların başlattığı promosyon kampanyalarından faydalanabilirler. Promosyonları almak isteyen emekliler hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini ve başvuru şartlarını merak ediyorlar. İşte, bankalara göre emekli promosyonları:

Garanti BBVA: Maaşını Garanti BBVA'ya taşıyan emeklilere, 7 bin 500 TL'yi bulan promosyon ve kredi kartıyla yapılan 500 TL'lik harcamaya bin TL bonus veriliyor.

EYT'lilere: Banka, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) durumunda olanlara 9.200 TL'yi bulan promosyon veriyor.

Denizbank: Maaşını Denizbank'a taşıyan emekliler 5.000 TL'ye kadar promosyon alabilirler.

Diğer Bankalar: Maaşını diğer bankalara taşıyan emekliler de 9.000 TL'yi bulan promosyon alabilirler. İş Bankası emeklilere 7.500 TL'yi bulan promosyon sunarken, Akbank, maaşını taşıyanlara 10.000 TL'lik promosyona ek olarak 2.000 TL chip-para veriyor. ING Bank'a maaşını taşıyan emeklilere ise 12.500 TL'yi bulan promosyon verilecek.

Dul ve yetim maaşı ile yaşlılık parası alanlar da bu ikramiyeden yararlanabilecekler. Ancak ödeme miktarı, durumlarına göre değişebilir. Örneğin, sigortalı eşinden dolayı yüzde 75 oranında ölüm aylığı alanlar, 5 bin liralık ikramiyenin yüzde 75'ini alabilirler. Yüzde 50 oranında ölüm aylığı alanlara ise 5 bin liralık ikramiyenin yarısı yatırılacak. Yetim aylığı alanlar ise yüzde 25 paya göre 5 bin liralık ikramiyenin yüzde 25'ini alabilirler.

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Emekli olduktan sonra Bağ-Kur'a kayıtlı çalışmaya devam edenler ikramiye alamayacak, ancak Bağ-Kur'a kayıtlı olmayanlara ikramiye verilecektir.