Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düşük gelirli emeklilere destek politikasının devam ettiğini belirterek, konunun Kabine'de ele alınacağını ve ardından Meclis'e sunulacağını açıkladı. Ancak henüz kesin bir tarih belirlenmedi. Yılmaz, "Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor elbette, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine'de tartışacaktır önümüzdeki günlerde, Kabine'de ele alınacaktır diye düşünüyorum, ardından da Meclis’imizin takdirine sunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Gündemdeki konular arasında emekliye ek zam, en düşük emekli maaşı düzenlemesi ve öğretmen atamaları öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Başkan Erdoğan'ın talimatı üzerine bu konular üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunda, memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının yüzde 37,57'de kalmasına dair bir beklenti bulunuyor. Bu konuların Kabine toplantısında ele alınarak çözüme kavuşturulması bekleniyor.