Emeklilere Ramazan Bayramı’nda 3.000 lira, Kurban Bayramı’nda 3.000 lira olacak şekilde toplamda 6.000 lira hesaplarına aktarılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri olanlar ile şehit aileleri, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilecekler.

HİSSEYE GÖRE İKRAMİYE 
Dul ve yetim maaşı alanlara hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye verilecek. Örneğin, eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana 1.500 lira ikramiye, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alana 2.250 lira ödeme sağlanacak. Yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alana ise 750 lira ikramiye verilecek.

Birden çok emekli maaşı olanlar ise ayrı ayrı emekli aylığı yatırılmayacak, en fazla ödemeye imkân veren dosya üzerinden, tek ikramiye sunulacak. Hem emekli aylığı alan hem de ölüm aylığı alan vatandaş, kendi emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye almaya hak kazanacak.


 

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri olanlar iş göremezlik raporu oranında bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. Örneğin, meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olan biri 750 lira, kayıp oranı yüzde 50 olan biri de 1.500 lira bayram ikramiyesi alacak.

YENİ EMEKLİLER FAYDALANABİLECEK Mİ? 
Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısına göre;  Emeklilik başvurusunu 1 Nisan 2024 tarihine kadar ulaştıran ve yeni emekli olacaklar Ramazan ve Kurban bayramlarında 3’er bin lira bayram ikramiyesini alabilecekler. Aynı şekilde emeklilik dilekçesini 1 Nisan tarihine kadar veren EYT’liler de bayram ikramiyesi alabilecekler. Ancak emeklilik dilekçesini 1 Nisan tarihinden sonra verenler, Ramazan Bayramı’ndaki 3 bin liralık ikramiyeyi alamayacaklar; Kurban Bayramı’ndaki ikramiye ise hesaplarına gönderilecek.

Sadece banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alanlara bayram ikramiyesi yatırılmayacak.

CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi

NE ZAMAN HESAPLARADA OLACAK? 
Bayram ikramiyeleri, 9 Nisan Ramazan Bayramı ve 15 Haziran Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına ulaştırılacak.

3.000 liraya çıkarılan bayram ikramiyesi önümüzdeki günlerde yeniden artırılır mı? Son bir iki gündür okuyuculardan, ‘Bayram ikramiyeleri yeniden artırılacakmış, doğruluk payı var mı?’ şeklinde sorular alıyorum. Yüzde 50 artışla, 3.000 liraya çıkarılan ikramiyelerin seçime kadarki sürede yeniden yükselteceği yönünde bir çalışma en azından şimdilik yok. Önümüzdeki günlerde gündeme gelir mi; açıkçası pek sanmıyorum.

Milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye zammını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bayram ikramiyesini 2018'de getirdiklerini belirten Erdoğan, "Önce bin liraydı, evvela bin 100, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. Böylece emeklilerin yıllık ikramiye bedeli 6 bin lira olarak netlik kazandı.