Emekli maaşlarında önemli değişiklikler gündemde. Planlanan yeni düzenlemeye göre kök aylıklar yeniden yapılandırılacak ve emeklilik yaşı esas alınarak taban aylık hesaplaması yapılacak. İş Kanunu'nda yapılacak bu değişiklikler, özellikle en düşük emekli maaşı alan vatandaşları etkileyecek.

Yapılan planlamalara göre, emekli olan kişinin yaşına göre taban aylığın belirlenmesi öngörülüyor. Böylece, emeklilik yaşına göre taban aylık belirlenerek, emekli maaşı standart bir şekilde hesaplanacak.

Yeni düzenlemenin İş Kanunu'na dahil edilmesiyle, emeklilik hakkı ve yaş gibi unsurların yeniden tanımlanması planlanıyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının hesaplanmasında yeni bir formülasyonun uygulanması hedefleniyor.

Ayrıca, emekli olunan yaşa göre en düşük emekli maaşı tabanının belirlenmesiyle, emekli olan kişilere standart bir taban aylık bağlanması amaçlanıyor.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Şu anda 10 bin lira altında maaş alan 6 milyondan fazla emeklinin, yeni düzenlemeyle taban aylıklarının 10 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Bu sayede, 10 bin liranın altında maaş alan emeklilerin maaşlarında artış sağlanacak.