Emeklilikte yaşa göre maaş konusunda önemli değiklikler gündemde. İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle birlikte emeklilik hakkı ve yaşı yeniden tanımlanacak. Yeni düzenlemeler kapsamında, emeklilik yaşı belirlenirken taban aylık da göz önünde bulundurulacak.

Yapılması planlanan düzenlemeler arasında, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira bandına çıkarılması da bulunuyor. Bu bağlamda, vatandaşın emekli olduğu yaşa göre taban aylığın belirlenmesi üzerinde çalışılıyor.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Bir diğer seçenek ise, emekli olunan yaşa göre standart taban aylık bağlanması. Bu durumda, sigorta primi ve gün sayısından bağımsız olarak emekli olunan yaşa göre en düşük emekli maaşı belirlenecek. Emekli olan kişi, bu tabanın altında maaş alamayacak şekilde düzenleme yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin taban aylıklarını 10 bin liraya yükseltmek için çalışmalar yapıyor. Bu düzenlemeyle, en düşük emekli kök aylığı 10 bin liraya çıkarılacak.

Düzenlemenin haziran öncesinde hayata geçirilmesi planlanıyor ve Temmuz ayında enflasyon farkı alacak olan emekliler arasında makas farkının ortadan kalkması hedefleniyor.

Sonuç olarak, 10 bin liranın altında emekli aylığı alan 6,5 milyondan fazla emekli, düzenleme sonucunda zammını 10 bin lira üzerinden alacak. Bu düzenlemeler, emeklilerin maddi durumlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.