Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur emeklilerine yılbaşında yüzde 50 civarında bir artış yapılacağını açıkladı. Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı henüz netleşmedi. Emekliler, zam oranlarını belirleyen enflasyon rakamlarını takip ediyor.

İşçi emeklileri için kritik veri enflasyon. Yılın ikinci yarısını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 oldu. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 33,65 oranında zam hakkı kazandı.

Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak'ta açıklanacak. Bu verinin açıklanmasıyla birlikte enflasyon kaynaklı zam oranı belli olacak. Hükümet, önceki dönemlerde enflasyon oranının üzerine refah payı ekleyerek nihai zam oranını belirliyor. Temmuz ayında yüzde 19,77'lik enflasyon farkına eklenen refah payıyla zam oranı yüzde 25'e çıkarılmıştı. Ocak ayında da emekli maaşlarına refah payı eklenmesi bekleniyor.