Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Bu yıl emeklilere yapılan yüzde 50'lik artışla, her bir emekliye 3 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Ödemeler, emeklilik planlarına ve maaş alma takvimlerine göre yapılarak, her bir emeklinin hesabına düzenli bir şekilde yatırılıyor.

Ödeme Takvimi ve Detayları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın paylaştığı bilgilere göre, ikramiye ödemeleri emeklilik türlerine ve maaş alma günlerine göre farklılık gösteriyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin ödeme tarihleri şu şekilde belirlendi:

  • SSK kapsamında gelir ve aylık alanlara, maaş ödeme günü 17 ve 18 olanlara 2 Nisan; 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan; 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara ise 4 Nisan'da ikramiyeleri ödeniyor.
  • Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alan tüm emeklilere 5 Nisan'da ödeme yapılacak.
  • Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan, maaş ödeme günü 1 ve 2'si olanlara 2 Nisan; 3, 4 ve 5'i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri yatırılacak.