Son yapılan kabine toplantısının ardından, emeklilere yönelik olarak bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL'lik özel bir ödeme yapılacağı haberi kamuoyuyla paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada bu ödemeden hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin yararlanamayacağını, bu ödemenin kasım ayının ilk yarısında gerçekleştirileceğini ve bu uygulamanın toplam maliyetinin bütçede 61 milyar lirayı bulacağını vurguladı. Ek olarak, Erdoğan, yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar değerlendirileceğini ve gerekirse fedakarlık yapılacağını belirtti.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Uzman isimden ikramiye açıklaması

Birçok kişi için sevinç kaynağı olan bu habere karşın, SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklama ile bazı emekli gruplarının bu ikramiyeden yararlanamayacak oluşu, konunun detaylarını gündeme getirdi. Erdursun, esnaf emeklileri, şirket ortağı olan emekliler ve SGDP ile çalışan emeklilerin bu ödemeden faydalanamayacaklarını ifade etti. Çalışmayan emeklilerin ise bu haktan faydalanabileceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca dul ve yetim emeklilere ise hisseleri oranında 1.250 TL, 2.500 TL ve 3.750 TL olarak ödeme yapılacağını vurguladı. Sigortasız ve kayıt dışı çalışan emeklilerin ise bu haktan faydalanabileceğini ve kasım ayında 5 bin TL'lik ödemeyi alacaklarını belirtti.