e-Devlet portalı, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için sürekli olarak yeni hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu sefer, emekli adayları için önemli bir özellik eklenerek, kullanıcılar artık emekli olduklarında alacakları maaşı e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet'e yükleyerek bu hizmeti vatandaşlara sunmaya başladı. Önceden SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama artık e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

Peki, sorgulama nasıl yapılıyor? İşte adımlar:

Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor.

Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı

Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor.

İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor.

Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.

Artık uygun şartları sağladıktan sonra emekli maaşını öğrenmek dakikalarınızı almayacak. Bu kullanıcı dostu uygulama, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanmıştır.

e-Devlet kapısı, Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğunda önemli bir araç haline gelmiştir. Devlet tarafından sunulan hizmetler, elektronik ortamda vatandaşlara e-Devlet aracılığıyla kolaylıkla ulaştırılmaktadır. Artık emeklilik maaşı sorgulamak da bu hizmetler arasına eklenmiştir, bu da vatandaşların yaşamlarını daha kolay hale getirmektedir.