Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Emekli maaşlarındaki potansiyel artışa dair son zamanlarda birçok spekülasyon yapıldı. Bu spekülasyonların üzerine SGK Uzmanı Özgür Kaya, emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmeleri ve tahminlerini paylaştı. Kaya, "Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir ya da enflasyon rakamlarına bakılarak cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Eylül sonu veya ekim başı için zam ihtimali oldukça kuvvetli" şeklinde ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan Açıklama

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ara zam konusunda bir diğer açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, "Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yapacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalara başladık" diyerek, emeklilere yönelik taahhüdünü vurguladı.

Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, bu açıklamanın ardından "Ara zam ne zaman gelecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Peki, Enflasyon Verileri Ne Diyor?

Günümüzde en düşük SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7500 lira olarak bilinirken, olası bir ara zamla bu rakamın ne olabileceği konusunda büyük bir merak hakim. Emeklilerin bu merakını giderecek açıklamalardan biri de yine SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan geldi.

CNN Türk muhabirinin, ara zamın enflasyon verilerine nasıl yansıyacağına dair sorusuna Kaya, "Şu anda sadece temmuz ayının enflasyon verisini göz önünde bulunduruyoruz. Temmuz'da ve ağustosta enflasyonun %9.90 gibi tek haneli bir rakamla kalabileceğini öngörüyoruz. Ancak eylül ayında bu oranın çift haneye çıkabileceği tahminindeyiz. Bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon oranımızın %29.71 olması bekleniyor" şeklinde yanıt verdi.