Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşlar, maaş ve bayram ikramiyelerinin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, bu yıl emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri bayram öncesinde ödenecektir. Aynı zamanda 9 günlük Kurban Bayramı tatili de heyecanla beklenmektedir. İşte detaylar...


Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda, emekli vatandaşların ikramiyeleri bir hafta öncesinde hesaplarına yatırılmıştı. Bu yıl da aynı şekilde, Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları ve ikramiyeleri ödenecektir. Tahminlere göre, SSK emeklilerinin ikramiyeleri 19-25 Haziran arasında, Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve ikramiyeleri ise 22 Haziran'da hesaplarına geçecek.

Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak


Bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda 1.100 TL olarak verilirken, bu yıl 2.000 TL'ye yükseltilmiştir. Emekli vatandaşlar, bu zam talebinin bayram öncesi yapılan bir zam olduğunu ve gelecek yıllarda da devam etmesini beklemektedir. Ayrıca, ölüm ve sürekli iş göremezlik maaşı alan vatandaşlar da bayram ikramiyelerinden faydalanacaktır. EYT'li vatandaşlar da başvuru yaptıklarında bayram ikramiyesi ödemelerini alacaklar, ancak maaş bağlanmayan vatandaşların ödemeleri sonradan toplu olarak yapılacak.

Tahsis numarası son rakamı

SSK emeklisi olan ve tahsis numarası sonu 9 olan vatandaşların ödemeleri 17'sinde, son rakamı 7 olanlar 18'inde, son rakamı 5 olanların 19'unda, son rakamı 3 olanların 20'sinde, 1 olanlar 21'inde, son rakamı 8 olanlar 22'sinde, son rakamı 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve 0 olanlar 26'sında ödemelerini alacak. Bağ Kur emeklisi olan ve tahsis numarasının son rakamı 9,7 ve 5 olanların 25'inde, 3,1 olanların 26'sınde, 8,6,4 olanların 27'sinde, 2,0 olanların 28'inde hesaplarına ödemeleri yatırılacak.