Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Emekli maaşlarına yapılan ek zam, ekonomi gündeminin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Konuya ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme de ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuya gönderdiği mektuba atıfta bulundu ve hükümet ile siyasetçilere tasarruf çağrısında bulundu.

Hükümete Tasarruf Çağrısı ve Lüks Tüketim Eleştirisi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuya gönderdiği mektubu son derece doğru ve zamanında bulduğunu ifade etti. Ayrıca, hükümetin ve siyasetçilerin ciddi tasarruflar yapması gerektiğini vurgulayarak, lüks tüketimden kaçınmaları gerektiğini belirtti. Demirtaş, bütçenin ciddi sıkıntıda olduğuna dikkat çekti.

"Allah Emeklilere Sabır Versin..."

Prof. Dr. Demirtaş, emekli maaşlarına yapılan ek zammın yetersizliğini vurgulayarak, "Allah emeklilere sabır versin" ifadesini kullandı. Türkiye'nin ekonomi ve finans konularında zor bir eğitim sürecinden geçtiğini belirten Demirtaş, faizlerin gereğinden fazla düşürülmesinin ülke ekonomisine olumsuz etkilerini eleştirdi. Aylarca bu politikalara karşı uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Demirtaş, yapılan ek zammın yetersizliğine dikkat çekti.