Siz hiç kadın olmanın zorluğunu yaşayarak tekstil atölyesinde çalıştınız mı?  Siz hiç yerin 700 metre altında maden çıkardınız mı? Siz hiç demir çelik fabrikasında 1200 derece fırının karşısında çalıştınız mı? Siz hiç Doğu’nun 2000 metre rakımlı köyünde rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdınız mı? Siz hiç eksi kırk derece dondurucu soğukta ve sırtınızda otuz kilo malzeme ile vatan savunmasında görev yaptınız mı?

Son iki yıldır dünyada pandeminin olumsuz etkilerine bir de Rusya ve Ukrayna savaşı eklenince yüksek enflasyon tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ağır etkileri görülmektedir. Bu yüksek enflasyon karşısında en çok sabit gelirli emekçilerin her geçen gün alım gücü düşmekte olup, hayat pahalılığı karşısında ezilmektedirler.

Üyelerinin ekonomik haklarının iyileştirmeyi amaç edinen genel yetkili sendika şube başkanları, bu konuda ne yapıyor ve ne düşünüyor diye merak ediyorsanız ne yaptıklarına birlikte bakalım. Bu hayat pahalılığında senin yaşam kaliten düşmüş, onların umurlarında değil. Onların gündemlerinde, temsil ettiği emekçinin yaşam standartlarının çok üstünde konforlu ve şatafatlı saltanatlıklarının sürdürülmesi vardır. Türkiye çapında yaklaşık yirmi üç şube başkanın üç dönem süreleri dolduğu için tüzük gereği önümüzdeki seçimlerde aday olamayacaklardır.

Üç dönem kuralını kaldırmak için özellikle İstanbul’da görev süresi dolan 6 no’lu Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ ve 3 no’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ başat rol oynayarak, üyelerin aidatları ile alınan araçlarla yine üyelerin aidatları ile alınan benzinlerle kulis çalışmaları yapmak ve Genel Merkeze baskı oluşturma çalışmaları kapsamında İl İl geziyorlar. Üyelerinin dertleri ile dertlenmeleri gerekirken kendi ikbal ve istikballerinin peşinde koşuşturdukları herkes tarafından görülmektedir. İşte bu etik olmayan şube saltanatlığı karşısında kendi yönetiminden istifa eden yönetim kurulu üyeleri vardır. İhtimali düşük de olsa es kaza bir tüzük değişikliğinde sendika üyeliklerinden de istifa edeceklerine dair duyumlar almaktayız. Allah aşkına üç dönemdir bu görevi yapıyorsunuz. Nedir bu yetmez mi artık. Bulunmaz hint kumaşı gibi, kendilerini vazgeçilmez sayanlar bilsinler ki mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur.  Bırakın da yeni heyacanı ve coşkusu olan arkadaşlara imkan tanınsın. Bu yeni enerji ile Büyük Memur Sen ailesi  zirveden yeni ufuklara yolculukta yeni destanlar yazsın.

Memur Sen, genlerini tarihin derinliklerindeki değerlerden almaktadır. Delegeler bu sorumluluk duygusu içerisinde tüzük değişikliğine pirim vermeyerek sendika saltanatlığına dur diyerek onurlu duruş sergileyeceklerinden hiç bir şüphem yoktur. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sen’i bir avuç menfaatçi şube başkanlarının kişisel ikbal ve çıkarlarına alet ettirmeyecektir. Vicdan ve izan sahibi delegenin sağ duyusu galebe çalacaktır.

             Ola ki düşünmek bile istemiyorum. Üç dönem kuralının değiştirilmesi cihetine gidilirse en fazla seçilme dönem süresi dörde çıkarıldığında sonraki seçimlerde beşe daha sonraki seçimlerde altıya çıkarılmak istenilecektir. Her dönem tüzük değişikliğine gitmektense pratik bir tavsiyem olacaktır. 2018 yılında Çin Ulusal Halk Kongresi'nin 13. Dönem 1. Yıllık Genel Kurulunda kabul edilen Çin Devlet Başkanı Şi JİNPİNG' in ömür boyu devlet başkanlığının önünü açan kararı, aynen tüzüğe yazarak mevcut şube başkanlarının da ömür boyu başkanlıkları garanti altına alınabilir. Ancak bu vahim tablo kamuoyunu vicdanını derinden yaralar.

Emekçi kardeşim! Bunca ekonomik sıkıntı yaşarken bir de seni sendika ağalarının sömürmesine izin verme. Senin omuzlarına basarak şatafat içerisinde yaşayanları, sendikacılığı yükselme aracı olarak görenleri, hizmet sendikacılığı deyip de jaguar sendikacılığına evrimleşenleri, alın teri üzerine rant kuranları omuzlarından indir. Senin yaşam standartların gibi yaşayanlarla, sendikayı hizmet aracı olarak görenlerle, tüm enerjisini senin özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için harcayanlarla, omuz omuza kol kola gönül gönüle yoluna devam et ve emeğinden gelen gücünün farkında ol.

Dünyanın beşten büyük olduğu çocukların bayram sevinci yaşadığı gibi tüm insanlığın sevinç, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı yeni bir dünya düzeni için ekmeğini alın teri ile kazanan tüm emekçilere selam olsun.

Yıldırım DEMİRCİ 

İst.Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü