Elon Musk, BBC ile yaptığı bir röportajda, Twitter'ın eski mavi tiklerinin "önümüzdeki haftaya kadar tamamen ortadan kalkacağını" belirtti. Bu ayın başlarında, Twitter'ın eski doğrulanmış hesaplar ile Twitter Blue aboneleri arasında ayrım yapan bilgileri kaldırmasıyla, kullanıcılar arasında daha fazla kafa karışıklığına neden olduğu görüldü. Değişikliklerin ardından, mavi onay işaretleri için ödeme yapan hesaplar ile eski rozetlere sahip hesaplar arasında ayrım yapmanın imkansız hale geldiği belirtildi.

Elon Musk daha önce Twitter'ın eski doğrulanmış hesapların hesaplarından mavi tikleri 1 Nisan'dan itibaren kaldıracağını söylemişti, ancak değişiklikler henüz geniş çapta gerçekleşmedi. The New York Times gibi bazı kullanıcılar, haber kuruluşunun ücretli doğrulama için kaydolmayacağını açıklamasının ardından "doğrulanmış" mavi onayını kaybetti.

Şu anda Twitter, Twitter Blue için 8 ABD Doları ücret ödemeyen eski hesaplardan doğrulanmış onay işaretlerini kaldırma sürecinde bulunuyor. Twitter'da, kullanıcının hesap adının yanında mavi bir onay işaretiyle gösterilen doğrulama işaretleri, sitenin açılmasından yaklaşık üç yıl sonra, 2009 yılında kullanılmaya başlanmıştı ve şu anda değişikliklerle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediliyor.