İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Sarıyer'de bulunan ve 50 milyon dolar değerinde olduğu iddia edilen 3 villanın mal beyanında gösterilmemesiyle ilgili tartışma devam ediyor. İddialar üzerine İmamoğlu, bu villaların İmamoğlu İnşaat'a ait olduğunu kabul etti.

Medyada çıkan haberlere göre, İmamoğlu'nun mal beyanında yer almayan ve 1,5 milyar TL değerinde olduğu iddia edilen 3 villanın aslında İmamoğlu İnşaat'a ait olduğu belirtildi. Bu konuda açıklamalarda bulunan İmamoğlu, tüzel kişiliklerin mal varlıklarının mal beyanında gösterilmesinin zorunlu olmadığını ifade etti.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

İmamoğlu, bu durumu şu sözlerle açıkladı: "Tüzel kişiliğin kendi ticari faaliyetlerini, bilançolarını göstermesi diye bir şey ne hukukta var, ne kanunda var. Ama gizlimiz saklımız yok. Bizim malımız mülkümüz ayan beyan vardır. Oradaki mülkümüz vesairemiz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerinedir. Firmamız bazen alım yapar, bazen satış yapar. Bazen bir yer alır proje üretir..."

İmamoğlu'nun açıklamalarına göre, İmamoğlu İnşaat adlı şirket, bazen alım bazen satış yaparak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu nedenle söz konusu villaların mal beyanında yer almaması normal karşılanabilir.