Piyasalar, Türkiye'nin ocak ayı enflasyon rakamlarını beklerken, Reuters tarafından yapılan ankete göre, Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) bu ay içinde yüzde 6,5 oranında artış göstermesi bekleniyor. Yıllık bazda ise enflasyonun yüzde 64,5 düzeyinde olması öngörülüyor.

Ankete katılan 13 ekonomistin beklentilerine göre, TÜFE'nin ocak ayında göstereceği artışın ardında yılbaşında birçok ürüne yapılan zamlar ve asgari ücrete yapılan yüzde 49 oranındaki zammın etkisi olduğu değerlendiriliyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu tahminlerine göre ise enflasyonun yüzde 42,2 seviyesine gerilemesi öngörülüyor.

Merkez Bankası'nın tahminlerine göre enflasyonun yıl ortasında yüzde 70-75 bandına çıkmasının ardından 2024 yılı sonunda yüzde 36 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Özellikle ocak ayında mevsimsel etkilerin yanı sıra asgari ücret zammı ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın enflasyonu etkilemesi öngörülüyor.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon rakamlarını 5 Şubat Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak. Bu veriler, ekonomik aktörler ve piyasa analistleri için önemli bir gösterge olacak.