Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faizi kararı, piyasaların odak noktası haline geldi. Kararın, 25 Nisan Perşembe günü saat 14:00'te açıklanması bekleniyor. Piyasalarda genel bir beklenti var: politika faizinin mevcut yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması.

Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti

Ancak, TCMB'nin eski Başekonomisti Hakan Kara, kritik karar öncesinde Merkez Bankası'na önemli tavsiyelerde bulundu. Kara, faiz oranlarını 500 baz puan artırarak yüzde 55'e çıkarmayı önerdi. Buna ek olarak, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Kara, Merkez Bankası'nın banka ve şirketler üzerindeki düzenlemeleri gevşetmesi ve döviz kuru dalgalanmasını artırması gerektiğini vurguladı.

Kara, bu adımların mevduat ve kredi piyasalarını daha adil hale getireceğine, döviz kuru piyasasında ve genel ekonomik sistemdeki baskının azalacağına inanıyor.

Bu önerilerin hayata geçirilmesiyle birlikte, ekonomik aktörler arasındaki güvenin artması ve daha sürdürülebilir bir büyüme sürecinin başlaması bekleniyor.