Piyasada ekmek fiyatlarının kontrol altında tutulması amacıyla Toprak Mahsulleri Odası'nın un fabrikalarına gerçekleştirdiği sübvansiyonlu buğday satış durduruldu.

Sübvansiyonlu buğday satışının durdurulması ile beraber 50 kiloluk un çuvalının devlet destekli 340 TL olan fiyatı 570 TL’ye yükseldi. Söz konusu zammın ardından ekmek fiyatlarına yüzde 30-50 oranında zam gelmesi bekleniyor.

''Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz''

Cumhurbaşkanlığı 2024 İçin Atama İzinlerini Kamu Kurumlarına Dağıttı Cumhurbaşkanlığı 2024 İçin Atama İzinlerini Kamu Kurumlarına Dağıttı

Cumhuriyet’te yer alan haberde, söz konusu gelişmeyi değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, devletin sübvansiyon vermesinin olumlu olduğunu ancak sürdürülebilir bir çalışma olmadığını söyledi. Bundan sonraki çalışmalarla çiftçinin korunması, ithalatın önlenmesi gerektiğini söyleyen Remzi Suiçmez, alım fiyatlarının gelecek yılki üretimi de etkileyceğini söyledi:

“Tüketiciyi korumak için devletin zarar yazarak üreticiye sübvansiyon vermesini olumlu görsek de bu sürdürülebilir değil. Asıl önemli olan çiftçiyi korumak, ithalatı önlemek. Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz” dedi.