Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının, Temmuz ayı itibarıyla 7-7.5 lira olacağını duyurmuştu. Birçok kalemde gelen zamlar ve vergilerdeki yükseliş zam haberlerini peş peşe gelmesine neden oluyor.

Rize'de bu yıl ikinci ke ekmek ve simide zam geldi. Haziran 2022 tarihinde ekmek 3 liradan 5 liraya çıkmışken Ocak 2023 tarihinde 5 liradan 6 liraya fiyatlar yükselmişti.

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ekmeğe yıl içinde ikinci kez zam yapılması talep edildi. Bu talepte artan maliyet ilk sebep olarak gösterildi.

2023 yılında ekmek zamlanarak 6 liradan 7,5 lira'ya çıkartılmış oldu. Simidin fiyatı da 7 liradan zamlanarak 10 lira olması kararlaştırıldı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, artan maliyetlerin altını çizerek geçtiğimiz günlerde ekmeğin 10 lira olmasını savunmuştu: Kolivar "Kirası ucuz olan semtlerde bile ekmek 10 lira olmalı, kirası yüksek olan yerlerde bu fiyat da kurtarmaz. " demişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi