Belediye Başkanı Tugay'ın talimatıyla, Halk Ekmek Fabrikası tarafından günlük olarak üretilen 120 bin ekmek, şehrin 93 farklı noktasında bulunan büfelere dağıtılacak. Yeni fiyatlandırma ile birlikte ekmekler, 16 Nisan Salı gününden itibaren sabahın ilk sevkiyatlarıyla 5 TL'den satışa sunulacak.

Başkan Tugay, yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan ekonomik zorluklara değindi. Alım gücünün azaldığını ve vatandaşların maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Tugay, Halk Ekmek üzerinden yapılan fiyat indirimiyle halkın bütçesine katkı sağlamayı ve temel gıda maddelerine erişimi kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

İşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın açıklaması:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar alım gücünü azalttı ve vatandaşlarımızı maddi olarak sıkıntıya düşürdü. Bu zorlukları bir nebze olsun azaltarak bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere Halk Ekmek’te fiyatları geri çektik. Günlük olarak üretilecek 120 bin ekmek, yarın sabahın ilk sevkiyatlarıyla kentimizin 93 noktasında faaliyet gösteren büfelerimizde 5 TL olarak satışa sunulacak. Bu zor günleri beraber atlatacak, her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”